Lakásbiztosítás

HB-Fundo-Slider-lakasbiztositas
Lakásbiztosítás
Ne ússzon el a lakásod!
A jól megválasztott biztosítás pótolhatatlan segítséget nyújt a bajban.

Otthonod,

legyen az lakás vagy családi ház

sok pénzbe és még több belefektetett munkába kerül.

Tűzkár, vihar pusztítása vagy betörés után egy jól megválasztott biztosítás pótolhatatlan segítséget jelent a bekövetkezett károk helyreállításában.

Mire terjedhet ki a lakásbiztosítás?

Az ingatlanokra (lakás, ház, nyaraló, garázs) és ingóságokra (szórakoztató- és háztartási, elektronikai eszközök) vonatkozó vagyonbiztosításokat jobbára tűz és elemi károk (mint villámcsapás, vihar, árvíz, földrengés, továbbá jégverés és robbanás) esetére lehet kötni. Ezeket az úgynevezett alapfedezeteket kiegészítve van lehetőség a különböző sajátos igények, káresemények figyelembevételére is.

Mire érdemes figyelni a lakásbiztosítás megkötésekor?

Az ár mellett figyelj oda arra is, hogy pontosan mire terjed ki a biztosítás, hiszen feltehetőleg a legnagyobb vagyoni értékedről van szó. Olyan összegre biztosítsd az ingatlant, ami fedezi az újjáépítést, ha megsemmisül.
Lehet, hogy évi néhány ezer forintos különbség az árban több milliót jelent, amikor a biztosító kifizeti a kárt. A biztosítási díjon tehát nem érdemes spórolni, ugyanis a legtöbb probléma a szerződésben foglalt biztosítási összegek helytelen megválasztása, jellemzően alulbiztosítás miatt merül fel.
Fontos, hogy a biztosító fizetési kötelezettsége csak azokra az ingóságokra terjed ki, amelyet a biztosítónál előzetesen bejelentettél. Ezért érdemes időnként felülvizsgálni a meglévő biztosításodat is. Ha értékesebb dolgot vásároltál az otthonodba, ezt jelentsd be a biztosítónál, kérve egyúttal arra a biztosítási fedezet kiterjesztését.

Hogyan válthatsz lakásbiztosítást?

Ha már rendelkezel lakásbiztosítással, de más szolgáltatónál kedvezőbb feltételekkel tudnál új lakásbiztosítást kötni, a régi lakásbiztosítást a biztosítási évfordulót megelőzően legalább 30 nappal korábban fel kell mondanod, az újat pedig az évfordulótól érdemes megkötni.

Alkuszként segítünk a LAKÁSBIZTOSÍTÁSOK közötti eligazodásbanés segítünk abban, hogy megtaláld a neked és otthonodnak leginkább megfelelőt!